zonnepanelen

Zonnepanelen en verzekeringen

Steeds meer mensen laten zonnepanelen installeren. Hiermee produceert u zelf energie en kunt u dus aanzienlijk besparen op uw energierekening. Maar hoe kunt u zonnepanelen nu het beste verzekeren?

De eerste vraag die we dienen te beantwoorden is: is de woning gehuurd, of heeft u een eigen woning in eigendom? Is er sprake van een huurwoning, dan heeft u geen opstalverzekering (nodig) nu dit door de verhuurder is geregeld. De zonnepanelen kunnen dan op de inboedelverzekering onder huurdersbelang worden meeverzekerd.

Als u een woning in eigendom heeft, zijn de zonnepanelen bij sommige verzekeringsmaatschappijen standaard meeverzekerd op de opstalverzekering. Bij andere verzekeringsmaatschappijen moet dit specifiek worden doorgegeven.

Voor verzekeringsmaatschappijen is het wél van belang of de zonnepanelen aan de woning vastzitten, of dat deze los liggen bijvoorbeeld in de tuin of op een plat dak. Als de zonnepanelen losliggen, dan zijn ze geen onderdeel van de opstal. Derhalve is de kans groot dat schade aan de zonnepanelen dan niet door de opstalverzekering is gedekt.

Onder de opstalverzekering zijn de zonnepanelen veelal verzekerd voor brand, storm, bliksem, hagel en diefstal. Montagefouten vallen daarentegen niet onder de verzekering.
Informeer dus te allen tijde bij je opstal- en/of inboedelverzekeraar naar de voorwaarden voor zonnepanelen. Daarvoor kunt u uiteraard een van onze specialisten van Raedshuys Risicobeheer benaderen!
info@raedshuys.nl | 088-700 73 00 | Parallelweg 2B (6411 ND) Heerlen

Gerelateerde blogs