Hypotheken

Ondernemen met zekerheid

Raedshuys
Hypotheken

Een groot deel van het inkomen gaat op aan woonlasten. Iedereen wil dat deze lasten zo laag mogelijk blijven. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor de juiste hypotheekvorm.

Bij de keuze van een hypotheek is de rente niet allesbepalend. De woonlasten worden namelijk ook bepaald door het klantprofiel zoals de gezinssituatie, de mogelijkheid tot sparen, andere maandelijkse verplichtingen, de fiscale positie, de arbeids- en pensioensituatie en de toekomstige wensen en ambities. Hypotheken zijn er in verschillende vormen die ook nog eens met elkaar kunnen worden gecombineerd, en zijn te verkrijgen bij diverse geldverstrekkers. Daarom is er altijd wel een hypotheek die bij u past.

Raedshuys wilt u graag adviseren en bijstaan bij het kiezen van de juiste hypotheek! Neem dus gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.

Hypotheek voor starters

starters

Als starter op de woningmarkt wilt u natuurlijk weten wat u maximaal kunt lenen, zodat u gericht op zoek kan gaan naar uw eerste huis. Wij helpen u graag om de maximale hypotheek vast te stellen die bij u past én die genoeg ruimte biedt om uw droomhuis te kunnen kopen.

Hypotheek voor doorstromers

doorstromers-14

Net als bij starters is de eerste stap inzicht te krijgen in wat u maximaal kunt lenen. Ook hier helpen wij u graag om de maximale hypotheek vast te stellen die bij uw budget past. Daarbij kijken wij uiteraard ook naar de geschatte verkoopopbrengst van uw huidige woning en naar zaken zoals eventuele overbruggingsfinanciering, gebruik van overwaarde en inbreng van eigen spaargeld.

Rente aanpassen

rente aanpassen-16

Door de huidige lage rente is het voor veel huiseigenaren financieel interessant om de hypotheekrente aan te passen. Hiervoor bestaan de volgende mogelijkheden:

Hoewel de boeterente in sommige gevallen kan oplopen tot enkele duizenden euro’s, kan oversluiten naar een andere geldverstrekker toch interessant zijn. Deze boeterente is namelijk fiscaal aftrekbaar. De fiscus betaalt dus een deel van de boete. En als uw maandlasten honderden euro’s lager zijn, verdient u deze investering dus in enkele jaren terug. Zeker als u de rente voor een langere tijd vastzet, kan oversluiten aantrekkelijk zijn.

Wilt u niet oversluiten naar een andere geldverstrekker? Dan is een voortijdige renteherziening te overwegen. Ook dan bestaat het risico op boeterente, maar ook in deze situatie is deze fiscaal aftrekbaar. Daarnaast is een bezoek aan een notaris in dat geval niet noodzakelijk, waardoor ook dit een aantrekkelijke optie kan zijn bij een langere rentevaste periode.

Een derde optie is rentemiddeling. Het voordeel van rentemiddeling ten opzichte van oversluiten of voortijdige renteherziening is dat u minder gaat betalen, zonder dat u in één keer boeterente hoeft te betalen.

Meer dan 2 miljoen huiseigenaren hebben een aflossingsvrije hypotheek. Deze hypotheekvorm loopt meestal 30 jaar. Op de einddatum moet u de lening in principe in één keer betalen. Meestal kunt u de hypotheek hierna verlengen of oversluiten. Dit hangt af van de voorwaarden van de geldverstrekker. Die kijkt onder andere naar uw inkomen en de hoogte van de hypotheek ten opzichte van de waarde van de woning.

Wilt of kunt u op de einddatum niet aflossen of wilt u wel (periodiek) aflossen, ga dan op tijd het gesprek met ons aan zodat we kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Downloads

Download hier het dienstverleningsdocument voor Hypotheekvragen

Ook op zoek naar meer zekerheid?

Heeft u vragen?
Neem dan contact met ons op

Bel ons:

+31 (0)88 700 73 00

Mail ons:

info@raedshuys.nl

Onze vestigingen:

Vestiging Heerlen:

Parallelweg 2B, 6411ND, Heerlen

Vestiging Simpelveld:

Kloosterstraat 37, 6369 AB, Simpelveld

Postadres:

Postbus 21007, 6369 ZG Simpelveld