Bedrijfsjuristen

  • Home
  • Bedrijfsjuristen
Ondernemen met zekerheid

Raedshuys
Bedrijfsjuristen

Raedshuys Bedrijfsjuristen is een jong en modern no-nonsense juristenkantoor dat zich kenmerkt door hoogwaardige juridische dienstverlening. Daarbij fungeren wij als uw spreekbuis en vertalen wij juridische wartaal naar normaal Nederlands. Bij Raedshuys Bedrijfsjuristen staat maatwerk en transparantie voorop. Onze bedrijfsjuristen streven naar een jurist-cliënt relatie waarbij vertrouwen en inzicht de boventoon voert.

Naast het feit dat uw juridisch vraagstuk met de uiterste zorg wordt behandeld, lezen onze juristen ook tussen de regels door. Hierdoor krijgt u niet alleen antwoord op uw vraag, maar analyseren wij ook of wij op andere vlakken iets voor u kunnen betekenen.

Specialisaties

Onze juristen zijn gespecialiseerd in de meest diverse rechtsgebieden. Zo kunt u bij ons terecht met al uw vragen over onder andere aansprakelijkheidsrecht, arbeidsrecht, contractenrecht, huurrecht en verbintenissenrecht. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze specialisaties.

Mediation

mediation-08

Bij een juridisch geschil denkt men vaak aan rechtbanken en langdurige trajecten. Niets is minder waar, nu steeds meer conflicten worden opgelost door middel van mediation. Mediation is een type conflictbemiddeling waarbij partijen worden samengebracht en een geschil met behulp van een neutrale objectieve bemiddelaar bespreekbaar wordt gemaakt. In plaats van naar de rechter gaan, gaat men tezamen op zoek naar een oplossing die voor hén werkt. In die zin kent mediation alleen maar voordelen. Niet alleen worden partijen op deze manier aangezet tot communiceren, ook zullen ze bepaalde problematiek samen moeten erkennen en probeert men wederzijds begrip te creëren. De mediator begeleidt de onderhandelingen, maar de daadwerkelijke oplossing ligt in de handen van partijen. Het is dus echt team effort, partijen hebben zelf de touwtjes in handen. Dit is anders dan bij de rechtbank, nu daar de rechter een definitief oordeel velt.

Dit soort trajecten kunnen worden ingezet in talloze situaties, zoals bij arbeidsgeschillen, geschillen tussen aandeelhouders of medevennoten, maar ook bij familierechtelijke problematiek. Wij van Raedshuys kunnen u voorzien van deze specifieke dienstverlening.

Heeft mediation uw interesse gewekt, en bent u benieuwd wat Raedshuys op dit gebied voor u(w onderneming) kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

De meeste debiteuren betalen binnen een redelijk termijn uw rekeningen. Boter bij de vis is  echter niet altijd vanzelfsprekend.

Iedere ondernemer wordt wel eens geconfronteerd met een niet-betalende klant. Wanneer er problemen optreden bij het incasseren van uw facturen, tracht Raedshuys door middel van een efficiënte en effectieve aanpak uw debiteur te bewegen tot betaling. Raedshuys hanteert hierbij korte lijnen en duidelijke afspraken: oftewel, bij ons zijn er geen addertjes onder het gras.

Incasso dienstverlening

incasso-09

Het voordeel van onze aanpak? U bent de regisseur: u bepaalt welke werkzaamheden door ons worden uitgevoerd. Van gerichte hulp om de lastigste debiteuren tot betalen over te halen, tot complete ondersteuning gedurende het hele traject. Wij benaderen uw relaties kordaat, maar met respect. Op die manier ontvangt u uw geld, maar behoudt u ook uw klant.

Neem de proef op de som en neem contact met ons op. Zo kunt u zich weer bezighouden met het leuke gedeelte van ondernemen!

Ontzorgt abonnement

Jurist aan huis

aan huis abbo-10

Stelt u zich de volgende situaties eens voor:

– Een contract voorleggen dat diezelfde dag nog door uw adviseur wordt gecontroleerd op rechtsgeldigheid

– Bij juridische vragen door middel van één druk op de knop onmiddellijk kunnen sparren met uw eigen juridisch adviseur

– Preventief en met regelmaat uw bedrijfsjuridische risico’s inventariseren met uw persoonlijke adviseur

Dit is allemaal mogelijk met ons Raedshuys Ontzorgt Abonnement. Op die manier heeft u namelijk een jurist aan huis. Dit houdt in dat u als ondernemer voor een vast bedrag per maand bedrijfsrechtshulp ontvangt van een vaste bedrijfsjurist. Het grote voordeel is dat u niet telkens uw bedrijfssituatie in kaart hoeft te brengen. De bedrijfsjurist inventariseert uw risico’s en ook uw bedrijfscultuur en kan vervolgens met u meepraten over het reilen en zeilen binnen uw onderneming. Doordat wij telkens korte lijnen hanteren en transparantie als kernwaarde aanwenden, wordt ingewikkelde rechtshulp laagdrempelig en toegankelijk.

Nog niet overtuigd?

Zie hieronder dé tien redenen om te kiezen voor het Raedshuys Ontzorgt Abonnement:

Het Raedshuys Ontzorgt Abonnement start met een uitvoerig kennismakingsgesprek met uw vaste jurist die zo alle ins en outs van uw onderneming leert kennen en u wijst op mogelijke valkuilen en aandachtspunten. Wij letten echter ook op de mogelijkheden om uw doelen en wensen (juridisch) vorm te geven en te realiseren.

Met ingang van uw abonnement kunt u zo vaak als gewenst telefonisch contact met ons opnemen en zal uw vaste jurist u van juridisch advies voorzien. Dit is niet beperkt tot onderwerpen over uw onderneming, ook bij juridische conflicten in uw privésituatie bekijken wij hoe we u van dienst kunnen zijn.

Grote problemen kunnen ontstaan door de ‘kleine lettertjes’. Omdat voorkomen beter is dan genezen, adviseren wij u onder andere uw algemene voorwaarden – maar ook contracten en reglementen – door ons te laten screenen. Daarbij kunt u ieder jaar drie contracten (maximaal zes pagina’s en Nederlandstalig) kosteloos binnen het abonnement laten controleren. 

Veel juridische situaties ontstaan simpelweg uit onwetendheid. Hoe beter u geïnformeerd bent, hoe bewuster u sommige keuzes maakt. We delen graag onze kennis met u in workshops en seminars. Let wel: dit zijn geen saaie hoorcolleges, maar actieve sessies toegespitst op de praktijk van uw onderneming.

Dankzij het onbeperkt juridisch advies binnen het Raedshuys Ontzorgt Abonnement kunt u heel wat problemen voorkomen. Mocht er tóch een geschil ontstaan, dan mag u er zeker van zijn dat wij uw belangen zo goed mogelijk behartigen voor een gereduceerd tarief van € 150,- per uur (inclusief kantoorkosten exclusief btw). U hoeft niets over te dragen aan een andere jurist, maar schakelt gewoon met ons kantoor. Bent u verplicht zich te laten bijstaan door een advocaat, dan regelen wij – als u dat wenst – een advocaat binnen ons netwerk. U betaalt dan hetzelfde gereduceerde uurtarief van € 150,-.

Iedere ondernemer loopt er helaas wel eens tegenaan, de debiteur betaalt uw factuur niet. Incassoadvies is kosteloos binnen het Raedshuys Ontzorgt Abonnement, waardoor er voor u meer tijd overblijft om te doen waar uw passie ligt, ondernemen. Pas als uw onbetaalde vordering betwist wordt of er een gerechtelijke procedure gestart dient te worden, zullen wij in samenspraak met u bekijken hoe het dossier dient te worden voortgezet.

Na het uitvoerige kennismakingsgesprek houden we elk jaar een updategesprek met u. Daarbij komen zowel recente ontwikkelingen binnen uw onderneming aan de orde als eventuele veranderingen in de markt, jurisprudentie, wet- en regelgeving.

Eén van de grote voordelen van het Raedshuys Ontzorgt Abonnement is dat er altijd iemand alert is op juridische ontwikkelingen die voor uw onderneming van belang zijn. Indien nodig trekken we zelf aan de bel om u te adviseren over eventueel te nemen stappen.

Met onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van juridische kwesties die voor u interessant zijn.

U sluit het rechtshulpabonnement voor één jaar, daarna is het per maand opzegbaar. We willen dat u bij ons blijft omdat u tevreden bent, niet omdat u aan ons vastzit.

Inloop spreekuur

spreekuur-11

Wij van Raedshuys Bedrijfsjuristen willen de drempel tot juridisch advies en juridische dienstverlening zo laag mogelijk houden.

Bovendien willen wij u de mogelijkheid bieden om geheel vrijblijvend kennis te komen maken met ons bedrijf en onze medewerkers. Hebt u vragen over een (potentieel) geschil, hebt u een brief gekregen die u juridisch wil laten scannen of wilt u kort sparren over een complex vraagstuk? Schroom dan niet om een bezoek te brengen aan ons kantoor in Heerlen tijdens ons inloopspreekuur dat iedere donderdag plaatsvindt tussen 15:00-16:00 of op afspraak.

Tijdens dit gesprek willen wij vooral weten wat ú doet en ook waar u tegenaan loopt. Wellicht dat we al enige juridische onzekerheden kunnen wegnemen. De koffie staat in ieder geval voor u klaar!

Tarieven

tarieven-12

Wij van Raedshuys Bedrijfsjuristen willen onze dienstverlening zoveel mogelijk laten aansluiten op de behoeften van uw bedrijf. Daarbij kunt u zelf bepalen hoe u ons wenst in te schakelen. De vraag is dus: hoe zeker wilt u zijn van uw zaak?

Wilt u een juridisch geschil uitbesteden? 

Dan verlenen wij standaard rechtshulp per uur. Onze uren worden doorberekend tegen een scherp geprijsd uurtarief van € 175,- inclusief kantoorkosten exclusief btw. Uiteraard voorzien wij u van tevoren van een kosteninschatting en houden wij u regelmatig op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen uw dossier. Op die manier komt u nooit voor ongewenste verrassingen te staan. 

Hebt u een eenmalige opdracht, zoals het opstellen van een arbeidsovereenkomst of algemene voorwaarden?

Dan bieden wij u deze werkzaamheden in beginsel aan tegen een fixed price. Wel zo makkelijk, direct weten waar u aan toe bent!

Bent u op zoek naar optimale zekerheid?

Dan kunt u gebruik maken van ons Raedshuys Ontzorgt Abonnement. Voor een vast abonnementsbedrag per maand beschikt u altijd over de nodige rechtshulp en een groot aantal aanvullende services. Hebt u een vraag? Dan kunt u ons op ieder moment van de werkdag bellen. Moet er met spoed een arbeidsovereenkomst worden nagekeken of een incassotraject worden opgestart? Geen probleem, wij kijken met u mee. Met andere woorden: u hebt een jurist aan huis!

Raedshuys is vooral gericht op het preventief in kaart brengen van al uw bedrijfsrisico’s.

Voorkomen is immers altijd beter dan genezen, maar natuurlijk kunt u ons ook inschakelen zodra er een geschil dreigt. Wij bieden u de juridische ondersteuning die ú op dat moment nodig heeft. Snel, transparant, daadkrachtig en effectief zijn daarin onze kernwaarden.

Ook op zoek naar meer zekerheid?

Heeft u vragen?
Neem dan contact met ons op

Bel ons:

+31 (0)88 700 73 50

Mail ons:

info@raedshuys.nl

Onze vestigingen:

Vestiging Heerlen:

Parallelweg 2B, 6411ND, Heerlen

Vestiging Simpelveld:

Kloosterstraat 37, 6369 AB, Simpelveld