Doet uw alarm het nog vanaf 1 april 2022?

Vele duizenden alarminstallaties zullen vanaf 1 april 2022 geen alarm meer slaan. De reden? KPN schakelt vanaf deze datum het ISDN-netwerk uit. En veel oudere alarminstallaties zijn aangesloten op het ISDN-netwerk voor de doormelding aan de meldkamer. Die doet het dus niet meer vanaf 1 april. Als het alarm afgaat, zal dit dus niet doorkomen bij de bewakingsbedrijven of politie.

KPN heeft haar klanten gedurende de afgelopen jaren meerdere malen gewezen op het stoppen met ISDN. Ook heeft zij in het kader van een test recent het netwerk even uitgezet. Daar kwamen volgens zeggen van KPN ‘wel wat reacties op’.  Om hoeveel alarminstallaties het precies gaat is echter niet duidelijk.

Hoe weet u of u  gebruik maakt van ISDN? Dit zou op de rekening terug te vinden moeten zijn en anders zou u met KPN contact op kunnen nemen. Is er nog sprake van een ISDN-lijn, dan is het advies om de alarminstallatie zo snel mogelijk aan te (laten) passen. Vanaf 1 april zal het display van de alarminstallatie anders een foutmelding weergeven.

Het niet tijdig laten aanpassen van de alarminstallatie kan gevolgen hebben voor de verzekering. Als in de voorwaarden namelijk een doormelding vereist is, dan zou niet voldaan zijn aan de verzekeringsvoorwaarden en is schade bij diefstal niet verzekerd.

Heeft u nog vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact op met onze specialisten van Raedshuys Risicobeheer.

info@raedshuys.nl | 088-700 7300 | Parallelweg 2B, 6411 ND, Heerlen

 

Gerelateerde blogs