De groene kaart – Kameleon onder de verzekeringsbewijzen

De groene kaart, het verzekeringsbewijs dat iedere motorrijtuigeigenaar bekend in de oren klinkt. Hierop staan de polisgegevens vermeld, maar bijvoorbeeld ook contactgegevens van schade-herstelbedrijven.

Waar deze ‘kaart’ voorheen altijd op groen papier gedrukt was, kent deze inmiddels meerdere verschijningsvormen. Zo is er een digitale groene kaart beschikbaar, maar mag deze per 1 juli 2020 ook op wit papier gedrukt worden. Handig, zeker voor het geval deze zoek is nét op het moment dat je hem nodig hebt, bijvoorbeeld bij een reis naar het buitenland.

In alle EU-landen, maar ook in Andorra, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland is de digitale groene kaart voldoende om aan te tonen dat het voertuig verzekerd is. Let wel op als de reis naar een andere bestemming gaat, waar de kaart dan wel weer groen moet zijn om als geldig verzekeringsbewijs te kunnen dienen. Het gaat om: Albanië, Bosnië & Herzegovina, Iran, Israël, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Rusland, Servië, Tunesië, Turkije, Voormalig Joegoslavische Republiek Macedonië en Wit-Rusland.

Raadpleeg onze specialisten van Raedshuys Risicobeheer voor meer informatie over de groene kaart.

info@raedshuys.nl | 088-700 73 00 | Parallelweg 2B, 6411 ND, Heerlen

Gerelateerde blogs