Steunpakketten vierde kwartaal 2021

Tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag (26 november) heeft ons demissionair kabinet nieuwe maatregelen opgelegd in verband met de stijgende covid-19 besmettingen. Dat heeft als gevolg dat onder andere iedere horeca aangelegenheid en niet-essentiële winkel wederom beperkte openingstijden moet hanteren, namelijk tot maximaal 17:00 uur.

Het invoeren van deze nieuwe regeling brengt wederom veel financiële problematiek met zich mee voor ondernemers. Dientengevolge heeft het demissionair kabinet besloten de steunpakketten opnieuw in te voeren dan wel uit te breiden.

– De NOW-subsidie wordt opnieuw geopend voor het vierde kwartaal van dit jaar. Daarmee kunnen ondernemers de loonkosten drukken. De Rijksoverheid verwacht dat deze subsidie vanaf december kan worden aangevraagd. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het omzetverlies.

– De Tegemoetkoming Vaste Lasten (hierna: TVL) voor Q4 2021 wordt aanzienlijk uitgebreid. Ondernemers moeten een minimaal omzetverlies van 30% hebben om een beroep te kunnen doen op deze vergoeding. Het subsidiepercentage van de TVL betreft ditmaal 100%, en maximaal € 550.000,- voor Mkb’ers / € 600.000 voor niet-Mkb’ers. Daarbij heeft u keuze uit twee referentieperiodes.

Heeft u nog vragen over de verschillende vergoedingen en subsidies? Neem dan gerust contact op met één van onze juridische specialisten.
jurist@raedshuys.nl | 088-700 73 50 | Parallelweg 2B, 6411 ND, Heerlen

Gerelateerde blogs