Informatie over het beperken van schade bij najaarsstormen en het voldoende indekken van risico's. Najaarsstormen - Maatregelen voor uzelf en uw portemonnee

Najaarsstormen – Maatregelen voor uzelf en uw portemonnee

Het wordt weer kouder en langzaamaan vallen de blaadjes weer van de bomen. Dat betekent ook dat de najaarsstormen er weer aan zitten te komen. De telkens terugkomende – en steeds hevigere najaarsstormen kunnen veel schade veroorzaken. In juni 2016 is er bijvoorbeeld voor ruim 483 miljoen euro schade geleden, vanwege hagel en andere weersextremen. Daarom is het des te belangrijker dat u juist nú bepaalde risico’s voldoende gaat indammen. Dat kan op twee manieren:
》U kunt zelf schade proberen te voorkomen, door bijvoorbeeld de volgende maatregelen te nemen:
– Maak regelmatig uw dakgoot schoon om lekkages en verstoppingen te voorkomen
– Controleer uw dak op losliggende dakpannen
– Check uw ramen en deuren, en houdt deze gedurende een storm gesloten
– Controleer loshangende takken of losstaande bomen rondom uw pand
– Parkeer uw (bedrijfs)wagen indien mogelijk binnen. Of zet uw voertuig tactisch neer bij een muur of andere stevige constructie
》Controleer welke verzekeringen u heeft en wat precies is gedekt:
– Check of uw (woon)verzekeringen nog up to date zijn. Dit zijn onder andere uw opstalverzekering, brandverzekering, inboedel en/of inventarisverzekering. Zijn de polissen al verlengd of worden ze nog tijdig verlengd? Het is immers niet vanzelfsprekend dat uw verzekeringen ieder jaar automatisch worden voortgezet. Het zou zonde zijn dat u hierdoor mogelijke verzekeringsdekking misloopt.
– Check tevens uw soort dekking. Bent u allrisk of extra uitgebreid verzekerd? Sowieso is het van belang om regelmatig te controleren of uw verzekeringen nog actueel zijn. Zeker in het kader van de inventaris en/of inboedelverzekering dient u te voorkomen dat u onderverzekerd bent.
Is uw bedrijf toe aan een nieuwe risicoanalyse, of wilt u geheel vrijblijvend uw lopende verzekeringen eens laten nakijken? Neem dan contract op met de medewerkers van Raedshuys Risicobeheer. Zij helpen u graag met de meest uiteenlopende manieren van risicobeheersing!
info@raedshuys.nl | 088 – 700 7310 | Parallelweg 2B, 6411 ND te Heerlen

Gerelateerde blogs