cybercrimeverzekeringen

Het verzekeren van digitale schade – Cyberverzekeringen

De wereld verandert, de techniek achter “ondernemen” evolueert snel en steeds meer bedrijven richten zich op online business. Bedrijven gaan digitaal en veel werkzaamheden vinden plaats op het wereldwijde web. Dat neemt met zich mee dat bedrijfsschade niet langer uit bijvoorbeeld alleen materiële schade kan bestaan, een ondernemer kan immers ook te maken krijgen met digitale schade.

Het hacken van bedrijven, verliezen of stelen van data of inbreken in systemen is niet nieuws onder de zon. In het nieuws leest men vaak genoeg dat bedrijven zoals Facebook, Instagram of zelfs de GGD slachtoffer zijn geworden van grote DDoS aanvallen. Het is dus belangrijk dat u dergelijke risico’s voldoende inperkt binnen uw eigen bedrijfsvoering.

Steeds meer verzekeraars bieden cybercrimeverzekeringen aan. Verzekeraars dekken in dat geval omzetverlies door cyberaanvallen, of (juridische) bijstand bij afpersing en digitale aansprakelijkheid. Ook kan u een IT-specialist inschakelen als uw netwerk en/of website moet worden hersteld na een aanval.

Bent u op zoek naar een passende verzekering voor uw bedrijfsvoering? Neem dan contact op met onze collega’s van Risicobeheer. Samen zullen zij met u de mogelijkheden onderzoeken, om uw bedrijf zo veilig mogelijk te houden binnen de digitale wereld.

info@raedshuys.nl | 088-700 73 00 | Parallelweg 2B (6411 ND) Heerlen

Gerelateerde blogs